سنگ انگشتر

سنگ و انگشتر های فیروزه حدید صینی شرف الشمس عقیق زمرد زبرجد آمیتیست و ...

سنگ انگشتر

سنگ و انگشتر های فیروزه حدید صینی شرف الشمس عقیق زمرد زبرجد آمیتیست و ...

سنگ و انگشتر عقیق یمنی انواع یاقوت های مردانه و زنانه زیباترین انگشترهای زبرجد گردنبند های فاخر مردانه و زنانه

پیوندها
  • ۰
  • ۰

 انواع سنگ فیروز

این سنگ انواع مختلفی دارد که در ادامه به صورت دقیق بیان می‌شود اما از انواع این سنگ در کشور ایران می‌توان به فیروزه عجمی و شجر (رگه دار) اشاره نمود. فیروزه عجمى بدون رگه و یک‌دست می‌باشد و نوعی از آن در ایران یافت می‌شود بهترین نوع از این سنگ در کل جهان به شمار می‌آید که خواص فیروزه را در حد عالی دارا می باشد و به صورت عددی خرید و فروش می‌شود. قیمت آن نیز بستگی اندازه، وزن و رنگ آن از چند ده هزار تومان تا میلیون ها تومان متغییر می‌باشد. بهترین رنگ این گوهر زیبا آبی آسمانی است که محبوبیت بسیار زیادی هم دارد و در نوع عجمی به خوبی می‌توان آن را مشاهد نمود.
نوع شجر نیز به‌صورت رگه دار با رنگ آبی و سبز مشاهده می‌شود این نوع نیز قیمت های متفاوتی دارد و جالب است بدانید که در اروپا نوع شجری مقبولیت بیشتری دارد.

اما به جز این دو مورد، انواع دیگری نیز دارد که تفاوت های جزئی با هم دارند که در ادامه به صورت دقیق آورده شده است:
۱- عجمى: به رنگ آبى پر رنگ است. گران‌بهاتری نوع می‌باشد و به صورت گرد یا بادامى تراش می‌خورد.
۲- شجرى: پس از تراش به صورت شاخه اى یا دندریتى مشاهده م‌شود. این نوع را به صورت‌هاى گرد، بیضوى، اشکى و چهارگوش مى‌تراشند.
۳- عربى: همان نوع شجرى می‌باشد اما با قطر کمتر و ترا ش آن نیز سخت‌تر است. این نوع نامرغوب می‌باشد و به رنگ سبز کمرنگ مشاهده مى‌شود. در صورتى که قطر آن بیشتر باشد، به آن دو بهرى نیز گفته می‌شود.
۴- فیروزه توفال رنگین: مشابه شجرى می‎باشد اما رگه‌های بیشتری دارد.
۵- سنگ چغاله نیم رنگ: نسبتا شبیه عجمى می‌باشد اما کمی کمرنگ‌تر است و روى آن، لکه هاى سفیدى دیده مى‌گردد. نام چغاله به دلیل این است که مشابه میوه نارس کمرنگ‌تر از نوع عجمى اسمی‌باشد.
۶- سنگ چغاله سفید: شبیه چغاله نیم رنگ اما روشن تر می‌باشد.
۷- فیروزه توفال نیم رنگ: همان نوع توفال رنگین اما با رنگی روشن‌تر است چرا که کاتیون Cu+2 در شبکه بلورى به طور کامل مشاهده ‌نمی‌شود.
۸- نگین توفال سفید: همان توفال نیم رنگ می‌باشد، ‌اما خیل روشن‌تر است.
۹- خاکه: این اسم گذاری در معدن مرسوم می‌باشد. به ابعاد مختلف و کروى در داخل رگه هاى به‌شدت دگرسان و خرد شده و به رنگ آبى روشن تا تیره پیدا مى‌گردد و بسیار ارزشمند هستند.
۱۰- سنگ گل کاسنى: به نوع سبز پررنگ متمایل به خاکسترى اطلاق می‌گردد. علت رنگ آن، وجود کاتیون Fe+2 در ساختمان آن می‌باشد. به این نوع سنگ فیروزه، تلخ نیز گفته می‌شود.
۱۱- سنگ درشت: به نگین های نسبتا درشت که خرد نشده‌اند و رگه دارند، اطلاق می‌گردد.
۱۲- فیروزه نرم: به نگین های خیلى ریز که براى زینت دادن اشیا استفاده می‌شود، اطلاق می‌گردد.

خواص فیروزه در احادیث معصومین

در احادیث معصومین (ع) به خواص فیروزه اشاره‌های زیادی شده است که در ادامه گردآوری شده‌است:
۱- حضرت محمد (ص) درباب خواص فیروزه می فرمایند:
همانا خداوند به من خطاب کرد: ای پیامبر! همانا من حیا می کنم از این که بنده‌ای در دستش انگشتر فیروزه باشد و دستش را به دعا بلند کند و من دعای وی را مستجاب نکنم و دست خالی برگردانم. (وسائل الشیعه : ۹۵/۵ – بحارالانوار : ۳۲۱/۹۰)
۲- امام جعفر صادق (ع) در باب خواص فیروزه می فرمایند:
امام صادق (ع) خطاب به مفضل فرمود: دوست دارم که هر مومنی ۵ انگشتر در دست کند : عقیق، فیروزه، یاقوت، حدید صینی و در نجف. همچنین می‌فرمایند : نگاه کردن به این نگین باعث شادابی روح و تقویت چشم می‌شود. دست کردن آن سعه صدر (گشایش سینه) و تحمل در برابر مشکلات را زیاد می‌نماید. باعث تقویت قلب شده و به آن نیرو می‌بخشد. حاجات را برآورده و باعث تسهیل در امور می‌گردد. و هچنین : کسی که انگشتر فیروزه را در دست کند، فقیر نمی‌شود و بی پول نمی‌ماند. (التهذیب: ۳۷/۶ – وسائل الشیعه: ۴۰۳/۱۴)
۳- امام رضا (ع) در باب خواص فیروزه می فرمایند:
شخصی به امام رضا (ع) از نداشتن فرزند شکایت می‌کند. حضرت می‌فرماید : انگشتری از فیروزه بگیر و بر آن بنویس “رب لا تذرنی فردا وانت خیر الوارثین” همچنسن امام رضا (ع) ضمن حدیثی در فضیلت روز غدیر فرمودنده اند که اولین کوه‌هایی که به ولایت امیر مومنان شهادت دادند سه کوه عقیق، فیروزه و یاقوت بودند. اولین کوه‌هایی که اقرار به ولایت حضرت علی (ع) کردند همین سه کوه بودند.
۴- همچنین در برخی روایات درباره خواص فیروزه آمده است که:
امام علی (ع) چهار انگشتر در دست داشته اند که یکی از آن ها همین گوهر بوده و حضرت آن را برای پیروزی در برابر مشکلات به دست می کرده اند. (المناقب : ۳۰۲/۳ – بحار : ۶۲/۴۲ – وسائل الشیعه : ۹۸/۵)

  • ۹۸/۰۴/۱۱
  • محمد شایان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی